Minestrone leves recept
Beküldő: Némethné Zsuzsa Nehézség: Elkészítési idő: 30 perc
Megnézték: |
Frissítő ízek tavaszra!
- 2 db sárgarépa
- 1 db petrezselyemgyökér
- 0.25 fej karalábé
- 1 db kisebb cukkini
- 2 db újhagyma
- 1 db burgonya
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 db olasz hámozott paradicsom konzerv
- 1 marék petrezselyemzöld
- 200 g bab (konzerv)
- 1 liter víz vagy zöldségalaplé
- só
- őrölt fekete bors
Elkészítés
A zöldségeket alaposan megmossuk, majd megtisztítjuk, és apró kockákra vágjuk őket.
Egy nagyobb lábasban felmelegítjük az olívaolajat, és rádobjuk a zöldségeket. Pár percig pirítjuk őket, majd felöntjük annyi vízzel, vagy zöldségalaplével hogy ellepje őket. Picit sózzuk, borsozzuk és fedő alatt 20-25 percig főzzük. Hozzáadjuk az összevágott hámozott paradicsomot, a lecsepegtetett vörös babot, és a felaprított petrezselyemzöldet, majd felöntjük a maradék vízzel és adunk hozzá még sót, borsot ha igényli. Ezzel el is készült a tökéletes minestrone leves! Melegen, vagy hidegen, parmezánnal megszórva tálaljuk,de el is maradhat.