Minestrone leves recept

Minestrone leves
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
4211

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Frissítő ízek tavaszra!

4 személyre

  • 2 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 0.25 fej karalábé
  • 1 db kisebb cukkini
  • 2 db újhagyma
  • 1 db burgonya
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 db olasz hámozott paradicsom konzerv
  • 1 marék petrezselyemzöld
  • 200 g bab (konzerv)
  • 1 liter víz vagy zöldségalaplé
  • őrölt fekete bors

Elkészítés

A zöldségeket alaposan megmossuk, majd megtisztítjuk, és apró kockákra vágjuk őket.

Egy nagyobb lábasban felmelegítjük az olívaolajat, és rádobjuk a zöldségeket. Pár percig pirítjuk őket, majd felöntjük annyi vízzel, vagy zöldségalaplével hogy ellepje őket. Picit sózzuk, borsozzuk és fedő alatt 20-25 percig főzzük. Hozzáadjuk az összevágott hámozott paradicsomot, a lecsepegtetett vörös babot, és a felaprított petrezselyemzöldet, majd felöntjük a maradék vízzel és adunk hozzá még sót, borsot ha igényli. Ezzel el is készült a tökéletes minestrone leves! Melegen, vagy hidegen, parmezánnal megszórva tálaljuk,de el is maradhat.


Minestrone leves recepthez kapcsolódó receptek

Minestrone leves

Minestrone leves

Frissítő ízek tavaszra!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés