Mirinda sütemény

Mirinda sütemény

A Mirinda szelet egy megunhatatlan sütemény. Nagyon kellemes az íze a túrónak és az üdítőnek, illetve a pudingnak köszönhetően.

4 személyre

  • 6 db tojás
  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 8 dkg margarin olvasztott
  • 2 evőkanál holland kakaópor
  • 1 csomag Dr. Oetker sütőpor

A krémhez:

  • 25 dkg Rama margarin
  • 50 dkg tehéntúró
  • 20 dkg porcukor
  • 1 db citrom reszelt héja

A mázhoz:

  • 7 dl Mirinda szénsavas üdítő
  • 2 csomag Dr. Oetker eredeti puding vaníliaízű
  • 5 evőkanál cukor
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A tészta hozzávalóiból vajas piskótát sütünk. Elkészítjük a krémet a hozzávalókból: előbb a margarint a cukorral habosítjuk, majd a túrót és a citromhéjat hozzádolgozzuk. A mázhoz és az üdítőhöz hozzákeverjük habverővel pudingport, a cukrot, és sűrűre főzzük. Kicsit lehűtjük. A kakaós lapot megkenjük a túrós töltelékkel és ráöntjük a pudingos krémet. Hűtőbe tesszük dermedésig, azután négyszögletes szeletekre vágva kínáljuk.