Mitite - Erdélyből recept

Mitite - Erdélyből
4.5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
5574

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Mitittá', mitetté, mitite:) Játékosan ízlelgettük nyáron - nem csak szóban, de ízlelőbimbóinkkal is - ezt a felejthetetlen, darált húsos erdélyi ételt. Mitie vagy miccs fűszerkeverékkel a tarsolyunkban hazatérve leegyszerűsödött az itthoni fűszerezése. Ropogós-puha kenyér, házi kifli társaságában könnyű, fehér bor, hideg sör kívánkozik mellé.

8 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 40 dkg marhahús
  • 40 dkg sertéshús
  • 40 dkg birkahús
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál só
  • 1 db közepes vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1.5 dl húsleves
  • 1 csomag mititei fűszer vagy 1-1 csipet bors, csombor (borsikafű), kömény, koriander
  • piros törött paprika

Elkészítés

Kétszer daráljuk vagy a hentessel kétszer daráltassuk le a kissé zsírosabb, vegyes húsokat. Amennyiben nem tudunk megbarátkozni a birkahússal, fele-fele arányban helyettesítsük marhával, sertéssel. A zsírosabb hús sütés után is kellően szaftos marad.

Az olajon 1-2 perc alatt üvegesre dinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, belenyomjuk a fokhagymát, azzal is sütjük pár másodpercig. A tálba tett darált húsra öntjük a húslevest, alaposan összekeverjük az olajos hagymával, fűszerekkel. Az ízesített húsmasszát 1-2 napig hűtőben pihentetjük.

Mielőtt olajos kézzel középső ujjnyi rudakat, lapos hasábokat formáznánk a pihentetett húsból, keverjük hozzá a szódabónát, ami sütés közben kellően lazítja, levegőssé teszi.

Kevés olajon, többször forgatva a serpenyőben, sütőben vagy kerti grillen megsütjük. Mustárral, boros-borsos mártással / ld. receptjeim között(meglocsolva, wok-os zöldségekkel is ld. receptjeim között) tálalhatjuk.


Mitite - Erdélyből

Mitite - Erdélyből

Mitittá', mitetté, mitite:) Játékosan ízlelgettük nyáron - nem csak szóban, de ízlelőbimbóinkkal is - ezt a felejthetetlen, darált húsos erdélyi ételt. Mitie…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Mitite - Erdélyből recepthez

ballago júlia - 2012. július 26.
Szabadtűzi sütésnél néha sörrel kell locsolni!! Nem szárad ki és finom " borítást "kap!!!