Mogyorókrémes piskótatekercs recept

Mogyorókrémes piskótatekercs
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
1222

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A piskótatekercs az egyik leggyorsabban elkészíthető sütemény. Mogyorókrémmel megkenve pedig nagyon finom, akár az ünnepi asztalon is megállja a helyét.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A tészta hozzávalói

  • 12.5 dkg liszt
  • 12.5 dkg porcukor
  • 4 db tojás
  • 2 ek forró víz
  • 1 tk vaníliaaroma

A krém hozzávalói

  • 10 dkg pörkölt mogyoró (vagy 15 dkg)
  • 25 dkg mascarpone
  • porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 tábla csokoládé (60%-os)
  • 2 dl Hulala (vagy habtejszín)

Elkészítés

A tésztához egy keverőtálba tegyük bele a porcukrot és az egész tojásokat, majd robotgéppel keverjük ki jó habosra. (Legalább háromszoros mennyiséget kapjunk.) Amikor már jó habos, adjuk hozzá a vaníliaaromát és a két evőkanál forró vizet, majd keverjük még 1-2 percig. Végül szitáljuk bele a lisztet, majd fakanállal óvatosan keverjük össze a masszát.

Sütőpor nem kell bele!

Egy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd öntsük rá a masszát, és egyenletesen simítsuk el. Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten süssük kb. 10-15 perc alatt szép világos színűre a piskótát. (Én légkeverésnél 150 fokon, 10 percig sütöttem.)

Egy sütőpapírt szórjunk meg porcukorral, majd a sütőből kivett tésztát rögtön fordítsuk rá. Ezután óvatosan húzzuk le róla a sütőpapírt, majd egy benedvesített konyharuhával takarjuk le a tésztát. (A konyharuhát jól ki kell csavarni, hogy éppen csak nyirkos legyen.) Letakarva hagyjuk teljesen kihűlni, majd tekerjük fel.

A mogyorót daraboljuk fel apróra. (Én saját termésű mogyorót pörköltem meg a sütőben és a botmixer aprítójával felaprítottam, de tehetünk a krémbe sózatlan pörkölt földimogyorót, vagy pörkölt diót is.)

A mascarponét ízlés szerinti mennyiségű porcukorral és a vaníliás cukorral keverjük simára. Ezután keverjük hozzá az olvasztott, de teljesen kihűtött csokoládét, majd a felaprított mogyorót.

A Hulalát (vagy habtejszínt) verjük fel habbá, majd apránként keverjük hozzá a mascarponés-csokoládés krémhez. A piskótára kenjük rá egyenletesen a krém több mint felét, majd óvatosan tekerjük fel. Ezután a maradék krémet kenjük rá a roládra, majd szórjuk meg apró darabos mogyoróval.

Tálalás előtt tegyük be egy kicsit a hűtőbe, hogy a krém megdermedjen és szépen fel tudjuk szeletelni.


Mogyorókrémes piskótatekercs recepthez kapcsolódó receptek

Mogyorókrémes piskótatekercs

Mogyorókrémes piskótatekercs

A piskótatekercs az egyik leggyorsabban elkészíthető sütemény. Mogyorókrémmel megkenve pedig nagyon finom, akár az ünnepi asztalon is megállja a helyét.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés