Mogyorós-áfonyás mini bejgli recept

Mogyorós-áfonyás mini bejgli
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

20 perc

Megnézték:
1482

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Egyszerű és gyors a bejgli recept mini változata. Tojás sem szükséges bele. Igazán porhanyós és finom süti.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Hozzávalók

  • 18 dkg liszt
  • 1 dkg élesztő
  • 1 csipet só
  • 5 dkg margarin
  • 36 g cukor
  • 1 dl tej

A töltelékhez

  • 10 dkg pörkölt mogyoró
  • 5 dkg cukor
  • 3 dkg vörösáfonya
  • citromhéj
  • pici rum
  • 1 tk morzsa

A kenéshez

  • 1 db tojás

Elkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos cukros tejben. A lisztet leszitáljuk, majd a vajat, sót, cukrot meg az élesztőt belekeverjük. Gyorsan összedolgozzuk, majd 5 felé osztjuk. (Előtte mérjük le a tésztát, s akkor pontosabb lesz.) 5 cipócskát formálunk belőle, majd 10 percig pihentetjük.

A töltelékhez a mogyorót ledaráljuk, az áfonyával elvegyítjük, majd a rumba előtte beáztatjuk. A cukorral feltesszük a mogyorót, jól elkeverjük, majd a többi anyagot is hozzáadva összeállítjuk a puha tölteléket. 3-4 mm vastagra nyújtjuk a tésztákat nyújtófával, majd az ugyanannyi súlyú tölteléket rákenjük a kenőkéssel. Rúd alakúra felsodorjuk. Kétszer kenjük, és sütés előtt megszúrjuk két helyen a gőz miatt. Először tojásfehérjével, majd tojássárgájával kenjük meg, hogy szép márványozott legyen. 200 fokos sütőben sütjük, 15 percig.


Mogyorós-áfonyás mini bejgli recepthez kapcsolódó receptek

Mogyorós-áfonyás mini bejgli

Mogyorós-áfonyás mini bejgli

Egyszerű és gyors a bejgli recept mini változata. Tojás sem szükséges bele. Igazán porhanyós és finom süti.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés