Mogyorós isler dióval recept

Mogyorós isler dióval
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

70 perc

Megnézték:
1757

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Az én sütim nem sikerült olyan csodaszépre, mint Gizié, pedig gőz fölött olvasztottam meg a csokoládét... Viszont tényleg nagyon finom, porhanyós volt. Köszönöm a receptjét. Csak annyit változtattam rajta, hogy margarin híján vajjal és zsírral készítettem.

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

24 db dupla koronghoz:

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg zsír
  • 10 dkg darált mogyoró
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál rum
  • 1 db tojássárgája
  • 1 csipet só
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 15 dkg ét tortabevonó
  • 0.5 dl szőlőolaj
  • meggyes bodzadzsem vagy ízlés szerint más savanykás lekvár

Elkészítés

Tálba szórjuk a lisztet, majd a zsiradékkal jól összemorzsoljuk. Ezután hozzáadjuk a cukrot, a darált mogyorót, a reszelt citromhéjat, a csipet sót, a rumot és a tojássárgáját. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, cipóvá formáljuk.

Fóliával lefedjük, 30 percre a hűtőbe tesszük, majd lisztezett felületen kb. 4-5 mm-es vastagságúra nyújtjuk. Közepes pogácsaszaggatóval kiszúrjuk a korongokat. Sütőpapírral bélelt tepsiben egymás mellé helyezzük, 190 fokra előmelegített sütőben, 170 fokon 10 perc alatt világosra, készre sütjük.

Rácsra szedjük, kihűtjük. Lekvárral kettesével összeragasztjuk, majd az olajjal összeolvasztott csokoládéval bevonjuk. Fél dióbelet nyomunk mindegyik süteményre. Az isler tésztájába darált diót is tehetünk mogyoró helyett.

Jó étvágyat kívánok! Készítette, fényképezte Nyersné Vajda Márta


Mogyorós isler dióval recepthez kapcsolódó receptek

Mogyorós isler dióval

Mogyorós isler dióval

Az én sütim nem sikerült olyan csodaszépre, mint Gizié, pedig gőz fölött olvasztottam meg a csokoládét... Viszont tényleg nagyon finom, porhanyós volt. Köszönöm a receptjét. Csak annyit változtattam rajta, hogy margarin híján vajjal és…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés