Mogyorós keksz recept
Beküldő: blahunka Attiláné Nehézség: Elkészítési idő: 40 perc
Megnézték: |
Házi keksz készítése nem annyira bonyolult, sokáig eláll, így érdemes elkészíteni, és hetekig lehet belőle fogyasztani.
- 20 dkg búzaliszt (BL55)
- 10 dkg mogyoró (pirított, darált)
- 10 dkg vaj
- 1 db tojássárgája
- 10 dkg barnacukor
- 1 db citrom héja
A csokoládé talphoz:
- 10 dkg étcsokoládé
Elkészítés
A mogyorót ledaráljuk, liszttel és sóval elkeverjük, majd a vajat a keverékre csipegetjük. Ezután hozzáadjuk a vaníliarúd belsejét, a reszelt citromhéjat. Az egészet elmorzsoljuk, majd a tojássárga hozzáadása után a tésztát simára gyúrjuk. (A tésztát érdemes előre elkészíteni és egy éjszakán át hűtőben pihentetni.)
Másnap a tésztát kis adagokban nyújtjuk ki kb. 3 mm vastagra.
Én szív alakú sütiformával készítettem el a kekszeket. A kekszeket kb. 170 C-on 8-10 percig sütjük.
Az étcsokit felolvasztjuk és a kekszek alját olvasztott csokiba mártjuk. Ezután a kekszeket egy szilikonos papírra szedjük, ahol a csokoládé meg tud szilárdulni.