Mogyorós keksz recept

Mogyorós keksz
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
blahunka Attiláné

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
1035

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Házi keksz készítése nem annyira bonyolult, sokáig eláll, így érdemes elkészíteni, és hetekig lehet belőle fogyasztani.

7 személyre

  • 20 dkg búzaliszt (BL55)
  • 10 dkg mogyoró (pirított, darált)
  • 10 dkg vaj
  • 1 db tojássárgája
  • 10 dkg barnacukor
  • 1 db citrom héja

A csokoládé talphoz:

  • 10 dkg étcsokoládé

Elkészítés

A mogyorót ledaráljuk, liszttel és sóval elkeverjük, majd a vajat a keverékre csipegetjük. Ezután hozzáadjuk a vaníliarúd belsejét, a reszelt citromhéjat. Az egészet elmorzsoljuk, majd a tojássárga hozzáadása után a tésztát simára gyúrjuk. (A tésztát érdemes előre elkészíteni és egy éjszakán át hűtőben pihentetni.)

Másnap a tésztát kis adagokban nyújtjuk ki kb. 3 mm vastagra.

Én szív alakú sütiformával készítettem el a kekszeket. A kekszeket kb. 170 C-on 8-10 percig sütjük.

Az étcsokit felolvasztjuk és a kekszek alját olvasztott csokiba mártjuk. Ezután a kekszeket egy szilikonos papírra szedjük, ahol a csokoládé meg tud szilárdulni.


Mogyorós keksz recepthez kapcsolódó receptek

Mogyorós keksz

Mogyorós keksz

Házi keksz készítése nem annyira bonyolult, sokáig eláll, így érdemes elkészíteni, és hetekig lehet belőle fogyasztani.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés