Mogyorós keksz

Mogyorós keksz

Házi keksz készítése nem annyira bonyolult, sokáig eláll, így érdemes elkészíteni, és hetekig lehet belőle fogyasztani.

7 személyre

  • 20 dkg búzaliszt (BL55)
  • 10 dkg mogyoró (pirított, darált)
  • 10 dkg vaj
  • 1 db tojássárgája
  • 10 dkg barnacukor
  • 1 db citrom héja

A csokoládé talphoz:

  • 10 dkg étcsokoládé
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A mogyorót ledaráljuk, liszttel és sóval elkeverjük, majd a vajat a keverékre csipegetjük. Ezután hozzáadjuk a vaníliarúd belsejét, a reszelt citromhéjat. Az egészet elmorzsoljuk, majd a tojássárga hozzáadása után a tésztát simára gyúrjuk. (A tésztát érdemes előre elkészíteni és egy éjszakán át hűtőben pihentetni.)

Másnap a tésztát kis adagokban nyújtjuk ki kb. 3 mm vastagra.

Én szív alakú sütiformával készítettem el a kekszeket. A kekszeket kb. 170 C-on 8-10 percig sütjük.

Az étcsokit felolvasztjuk és a kekszek alját olvasztott csokiba mártjuk. Ezután a kekszeket egy szilikonos papírra szedjük, ahol a csokoládé meg tud szilárdulni.