Mogyorós süti szilvakompóttal recept

Mogyorós süti szilvakompóttal
4 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
2278

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


8 fehérje állást keres - felvettük őket!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 25 dkg őrölt mogyoró
  • 30 dkg cukor
  • 8 db tojásfehérje
  • 8.5 dkg liszt
  • tejszínhab a tálaláshoz

A kompóthoz:

  • 15 dkg szilva
  • 5 evőkanál cukor

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A mogyorót összekeverjük a cukorral. A tojásfehérjét habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a lisztet és a cukros mogyorót. A tésztát egy őzgerincformába kanalazzuk, és a sütit 30-35 perc alatt készre sütjük.

A szilvát kimagozzuk, feldaraboljuk, majd egy kevés vízzel és a cukorral addig forraljuk, míg a szilva teljesen meg nem puhul. A tűzről levéve hűlni hagyjuk.

Tálaláskor a sütiből szeleteket vágunk, rákanalazunk egy kevés kompótot, és tejszínhabbal díszítjük.


Mogyorós süti szilvakompóttal recepthez kapcsolódó receptek

Mogyorós süti szilvakompóttal

Mogyorós süti szilvakompóttal

8 fehérje állást keres - felvettük őket!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés