Mogyorótorta recept

Mogyorótorta
3 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

70 perc

Megnézték:
2136

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ünnepre készülődve ez a torta ideálisnak mondható, mivel a tésztáját napokkal korábban meg lehet sütni. A tölteléket csak aznap tesszük bele.

12 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A kevert tésztához:

  • 14 dkg mogyoróbél
  • 10 db tojás
  • 17 dkg cukor
  • sütőpapír
  • 1 csomag csokoládés tortabevonó
  • 2.5 dl tejszín
  • 4 dkg apróra vágott mogyoró
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 dkg cukor

Elkészítés

Süssük a mogyoróbelet a sütőben, amíg a héja leválik, majd daráljuk finomra. Válaszszuk el a tojások sárgáját a fehérjétől. Keverjük össze a tojássárgáját, a cukrot és a darált mogyorót. Verjünk kemény habot a tojásfehérjéből, és adjuk a tésztához.

Béleljünk ki sütőpapírral egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. Töltsük bele a masszát, és simítsuk el. Süssük a sütőben kb. 50 percig. Hagyjuk állni egy óra hosszat, majd óvatosan vegyük ki a formából.

Meleg vízfürdőben oldjuk fel a bevonót. A krémhez verjük fel a tejszínhabot, és adjuk hozzá a darabolt mogyorót, a cukrot és a vaníliás cukrot.

Vágjuk ketté a tortát, és kenjük a krémet az alsó lapra. Tegyük rá a felső felét, és vonjuk be a tortát a csokimázzal. Ha mogyorómázat szeretnénk, készítsünk fehér cukormázat, és ízesítsük mogyoróval.

Felső/alsó láng: 180 °C, Gáz: 2-3. fokozat

Tipp:

JÓ, HA TUDJUK: A mogyorótortát mandulakrémmel is elkészíthetjük. Ehhez vaníliapudingot főzünk, amelybe 4 tojássárgáját, 1 kiskanál vajat és 10 dkg darált mandulát teszünk.


Mogyorótorta

Mogyorótorta

Ünnepre készülődve ez a torta ideálisnak mondható, mivel a tésztáját napokkal korábban meg lehet sütni. A tölteléket csak aznap tesszük bele.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés