Mogyoróvajas brownie dióval és vörös áfonyával

Mogyoróvajas brownie dióval és vörös áfonyával

Ebben a változatban a vajat mogyoróvajjal és olívaolajjal helyettesítjük. A dió és a vörös áfonya egészséges fitovegyületeket tartalmaz.

8 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 0.3 csésze liszt
  • 0.5 csésze cukrozatlan kakaópor
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 0.25 kiskanál szódabikarbóna
  • 0.25 kiskanál só
  • 0.25 csésze világosbarna cukor
  • 0.25 csésze mogyoróvajkrém
  • 3 evőkanál könnyű olívaolaj
  • 1 db tojás
  • 2 kiskanál vaníliaesszencia
  • 0.5 csésze darabolt dióbél
  • 0.3 csésze szárított vörös áfonya
  • 3 dkg darabolt étcsokoládé
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A sütőt melegítsük elő 180 °C-ra. Vékonyan kenjünk ki egy 20x20 cm-es fém sütőformát. Egy ív zsírpapíron keverjük össze a lisztet, a kakaóport, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót.

Egy közepes méretű tálban kézi mixerrel keverjük össze a barnacukrot, a mogyoróvajat, az olajat és a tojást. Adjuk hozzá a vaníliát. Alacsony fokozaton keverve szórjuk bele a lisztes keveréket. Végül forgassuk bele a diót, a vörös áfonyát és a csokoládét.

A tésztát süssük 25-30 percig, vagy amíg a belsejébe szúrt fogpiszkálóra néhány morzsán kívül nem tapad semmi sem. Hagyjuk a sütőformában kihűlni, majd vágjuk fel 8 szeletre, és szolgáljuk fel.