Mogyoróvajas keksz recept

Mogyoróvajas keksz
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

35 perc

Megnézték:
866

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Kívül-belül roppan!

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Hozzávalók 32 darabhoz:

  • 19 dkg liszt
  • 4.5 dkg kakaópor
  • 0.5 kiskanál szódabikarbóna
  • 11.5 dkg puha vaj
  • 10 dkg + 2 evőkanál cukor
  • 10 dkg barna cukor
  • 6.5 dkg mogyoróvaj
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál tej
  • 1 kiskanál vaníliakivonat

A töltelékhez:

  • 7.5 dkg porcukor
  • 13 dkg mogyoróvaj

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 175 °C-ra. A lisztet, a kakaót és a szódabikarbónát összekeverjük.

A vajat, a 10-10 dkg fehér és barna cukrot és a mogyoróvajat robotgéppel kikeverjük, majd hozzáadjuk a tojást, a tejet és a vaníliát, és azokkal is jól összedolgozzuk.

Hozzákeverjük a kakaós lisztet, majd a tésztából 32 darab kb. 3 cm átmérőjű golyót gyúrunk, és félretesszük.

A töltelékhez a porcukrot és a mogyoróvajat simára keverjük, és 2 cm-es golyókat gyúrunk belőle.

A tésztagolyókat kicsit kilapítjuk, a közepükbe teszünk 1-1 mogyoróvajas golyót, és a tésztát ráhajtva újra golyóvá formázzuk őket.

A golyókat egymástól 5 cm-es távolságra egy tepsibe tesszük, majd egy üvegpohár alját 2 evőkanál cukorba mártjuk, és a golyókat kissé lenyomkodjuk vele.

A kekszeket adagonként 8 percig sütjük – akkor kész, ha a tetejük megrepedezik –, majd 1 percet állni hagyjuk, és sütőrácsra szedve hagyjuk kihűlni.


Mogyoróvajas keksz recepthez kapcsolódó receptek

Mogyoróvajas keksz

Mogyoróvajas keksz

Kívül-belül roppan!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés