Mogyoróvajas torta recept

Mogyoróvajas torta
4 4

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
7265

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Giccstorta - de ha annyira szeretjük!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 20 dkg darált keksz
  • 3 dkg mogyoróvaj
  • 3 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj
  • kevés víz

A töltelékhez:

  • 3.5 dl tejszín
  • 8 dkg porcukor
  • 12 dkg mogyoróvaj
  • 5 evőkanál tej
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 6 dkg mogyoró

Elkészítés

A tészta hozzávalóit elmorzsoljuk, és annyi vizet aduk hozzá (kb. 2-3 evőkanál), hogy éppen hogy összeálljon.

A tésztát egy csatos tortaforma aljába nyomkodjuk úgy, hogy a forma oldalára is jusson belőle, majd 30 percre hűtőbe tesszük.

A töltelékhez a tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük. A mogyoróvajat elkeverjük a tejjel, és óvatosan hozzáadjuk a tejszínhabot.

A krém felét habzsákba töltjük, és kívülről befelé haladva egyre kisebb átmérőjű köröket nyomunk belőle a tésztára (a körök között kihagyunk valamennyi helyet).

A krém másik feléhez hozzákeverjük a kakaóport, azt is habzsákba töltjük, és a meglévők közé újabb köröket rajzolunk. A torta tetejét megszórjuk az apróra vágott mogyoróval, és 3-4 órára hűtőbe tesszük.


Mogyoróvajas torta recepthez kapcsolódó receptek

Mogyoróvajas torta

Mogyoróvajas torta

Giccstorta - de ha annyira szeretjük!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Mogyoróvajas torta recepthez

Nikki - 2011. április 21.
Uh, biztos nagyon finom lehet:D....ki fogom próbálni:)
Szentesi Csaba - 2010. december 16.
Drágám, hogy tetszik? Nekem jól hangzik.