Mokkahab szecsuáni borssal recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 40 perc
Megnézték: |
Habbal, borssal, nádi hegedűvel - ez utóbbi nem kötelező!
- 0.25 kiskanál szecsuáni bors
- 1 dl zsírdús tejszín + a tálaláshoz
- 1.5 kiskanál őrölt kávé
- 12 dkg 70% kakaótartalmú étcsokoládé
- 3 db tojásfehérje
- 1 kiskanál cukor + a tejszínhabba
Elkészítés
A borsot mozsárban alaposan összetörjük, majd a tejszínnel és a kávéval együtt lassan felforraljuk. A tűzről levéve, fedő alatt 30 percig állni hagyjuk, majd a szilárd darabokat kanállal szétnyomkodva a tejszínt egy tálkába szűrjük.
A darabokra tört csokoládét felolvasztjuk, hozzákeverjük a tejszínt, és kissé hűlni hagyjuk. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a csokoládés keveréket.
A habot poharakba merjük, és legalább 3 órára behűtjük. Enyhén cukrozott tejszínhabbal tálaljuk.
További Általános kategóriák
Mokkahab szecsuáni borssal
Habbal, borssal, nádi hegedűvel - ez utóbbi nem kötelező!
Hozzászólások a(z) Mokkahab szecsuáni borssal recepthez
marcello - 2011. november 11.
goldenbrown - 2011. november 10.