Mokkás koszorú recept

Mokkás koszorú
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

80 perc

Megnézték:
903

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Kávé, konyak és babkávészemek gondoskodnak róla, hogy ezt a süteményt a férfiak is nagy élvezettel fogyasszák.

16 személyre

  • 1 db citrom
  • 4 db tojás
  • 24 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 7 dkg kukoricakeményítő
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 42 dkg vaj
  • 1 csipet só
  • 3 dkg búzadara
  • 7 dl tej
  • zsemlemorzsa a formához
  • vaj
  • 1 kiskanál instant kávé
  • 4 db tojássárgája
  • 2 evőkanál konyak
  • 3 dkg porcukor
  • grillázs babkávészemek

Elkészítés

Mossuk meg a citromot, reszeljük le a héját, és facsarjuk ki a levét. Válasszuk el a tojások sárgáját a fehérjétől. Keverjünk habosra 12 dkg vajat 12 dkg cukorral, a tojássárgájával, a citrom héjával és pár csepp levével. Adjuk hozzá a sót, a lisztet, a búzadarát, a 3 dkg kukoricakeményítőt, 2 dl tejet és a sütőport. Keverjük sima tésztává.

A tojásfehérjéből verjünk kemény habot, és forgassuk a tésztába. Lisztezzünk ki egy 20 cm átmérőjű koszorúformát, és töltsük bele a tésztát. Süssük a sütőben kb. 45 percig. Borítsuk ki a formából, és hagyjuk éjszakára pihenni.

A krémhez forraljuk fel a kávét a maradék tejjel és cukorral. Keverjünk bele 4 tojássárgáját és 4 dkg kukoricakeményítőt. Forraljuk fel. Keverjük a maradékvajat a porcukorhoz, és a konyakkal együtt tegyük a krémbe.

A tésztát vágjuk háromfelé, majd töltsük meg és kívülről is vonjuk be a krémmel. Díszítsük grillázzsal és kávészemekkel.

Tipp:

Felső/alsó láng: 200 °C Gáz: 3-4. fokozat


Mokkás koszorú

Mokkás koszorú

Kávé, konyak és babkávészemek gondoskodnak róla, hogy ezt a süteményt a férfiak is nagy élvezettel fogyasszák.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Mokkás koszorú recepthez

benyaeva - 2012. október 25.
Nagyon különleges, mutatós sütemény, rövidesen kipróbálom. Az értékelésem 5-ös volt, csak először rosszul értékelődött és meghagyta a másodikat is és így lett 4,75.