A népszerű olasz desszert ínyenc változatának alapja a hagyományos kávéba és likőrbe áztatott piskóta, amelyre a szokásos tojásos-cukros sajtkrém helyett ricotta és joghurt könnyű, krémes keverékét tesszük, majd megszórjuk reszelt étcsokoládéval.
Mindegyik babapiskótát három darabra törjük, és azokat egyenlően elosztjuk négy 2,5 dl-es pohárba vagy kehelybe.
A kávéra ráöntjük a forró vizet, hozzáadjuk a likőrt vagy konyakot, valamint a cukrot, és addig keverjük, amíg a cukor elolvad. Lassan ráöntjük a babapiskótára. Hagyjuk ázni, amíg elkészítjük a feltétet.
A túróból a tejföllel, a porcukorral és a vaníliakivonattal sima krémet keverünk, amelyet rákanalazunk a beáztatott babapiskótára.
A tiramisu tetejét megszórjuk a reszelt étcsokoládéval, letakarjuk a poharakat, és tálalás előtt legalább fél, legfeljebb 3-4 órára behűtjük.