Mokkás túrótiramisu

Mokkás túrótiramisu

A népszerű olasz desszert ínyenc változatának alapja a hagyományos kávéba és likőrbe áztatott piskóta, amelyre a szokásos tojásos-cukros sajtkrém helyett ricotta és joghurt könnyű, krémes keverékét tesszük, majd megszórjuk reszelt étcsokoládéval.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 20 dkg ricotta
  • 8 db babapiskóta
  • 1 kiskanál finom szemcséjű kristálycukor
  • 1 kiskanál vaníliakivonat
  • 2.5 dkg átszitált porcukor
  • 2.5 dkg jó minőségű étcsokoládé (legalább 70%-os kakaótartalommal)
  • 1 kiskanál instant kávé
  • 1.2 dl forró víz
  • 2 evőkanál kávélikőr vagy konyak
  • 2 dl sűrű tejföl
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Mindegyik babapiskótát három darabra törjük, és azokat egyenlően elosztjuk négy 2,5 dl-es pohárba vagy kehelybe.

A kávéra ráöntjük a forró vizet, hozzáadjuk a likőrt vagy konyakot, valamint a cukrot, és addig keverjük, amíg a cukor elolvad. Lassan ráöntjük a babapiskótára. Hagyjuk ázni, amíg elkészítjük a feltétet.

A túróból a tejföllel, a porcukorral és a vaníliakivonattal sima krémet keverünk, amelyet rákanalazunk a beáztatott babapiskótára.

A tiramisu tetejét megszórjuk a reszelt étcsokoládéval, letakarjuk a poharakat, és tálalás előtt legalább fél, legfeljebb 3-4 órára behűtjük.