Morzsás-csilis makaróni recept

Morzsás-csilis makaróni

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
2848

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A hústalanság állapotában - ezt ajánljuk!

2 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 40 dkg makaróni
  • 2 dl tejszín
  • 3 dl tej
  • 15 dkg reszelt cheddar sajt
  • 4 dkg reszelt parmezán
  • 15 dkg frissen összeaprított kenyérmorzsa
  • 0.5 db szárított csili
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 5 dkg olvasztott vaj

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A tésztát lobogó sós vízben al dentére főzzük, majd leszűrjük, lecsepegtetjük és visszatesszük az edénybe.

Hozzáadjuk a tejszínt, a tejet és a sajtokat, 3-4 percig főzzük, míg a mártás a tészta felületét teljesen be nem vonja, majd egy hőálló edénybe kanalazzuk.

A kenyérmorzsát összekeverjük az apróra vágott csilivel, a fokhagymával és a vajjal, a tészta tetejére kanalazzuk, és 8-10 perc alatt ropogósra sütjük.


Morzsás-csilis makaróni recepthez kapcsolódó receptek

Morzsás-csilis makaróni

Morzsás-csilis makaróni

A hústalanság állapotában - ezt ajánljuk!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Morzsás-csilis makaróni recepthez

Leonorika - 2010. augusztus 04.
Nagyon jól hangzik! Imádom a csilis ételeket, ki fogom próbálni! Köszi.