Morzsás-csilis makaróni recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 40 perc
Megnézték: |
A hústalanság állapotában - ezt ajánljuk!
A recept hozzávalói ( személyre)
- 40 dkg makaróni
- 2 dl tejszín
- 3 dl tej
- 15 dkg reszelt cheddar sajt
- 4 dkg reszelt parmezán
- 15 dkg frissen összeaprított kenyérmorzsa
- 0.5 db szárított csili
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- 5 dkg olvasztott vaj
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A tésztát lobogó sós vízben al dentére főzzük, majd leszűrjük, lecsepegtetjük és visszatesszük az edénybe.
Hozzáadjuk a tejszínt, a tejet és a sajtokat, 3-4 percig főzzük, míg a mártás a tészta felületét teljesen be nem vonja, majd egy hőálló edénybe kanalazzuk.
A kenyérmorzsát összekeverjük az apróra vágott csilivel, a fokhagymával és a vajjal, a tészta tetejére kanalazzuk, és 8-10 perc alatt ropogósra sütjük.
Morzsás-csilis makaróni recepthez kapcsolódó receptek
Morzsás-csilis makaróni
A hústalanság állapotában - ezt ajánljuk!
Hozzászólások a(z) Morzsás-csilis makaróni recepthez
Leonorika - 2010. augusztus 04.