Morzsás-karamelles falatok recept

Morzsás-karamelles falatok
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
azila

Nehézség:

Megnézték:
1021

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


6 személyre

  • 1 csomag (450-500 g-os) friss vagy fagyasztott leveles-vajas tészta
  • 1 db tojássárgája
  • 1 evőkanál tej a tetejét megkenni

A tetejére:

  • 100 g búzaliszt
  • 50 g darált mogyoró (darált mandula volt itthon)
  • 1 teáskanál kakaópor (cukrozatlan)
  • 35 g porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 25 g lágy vaj vagy margarin
  • 1 db tojásfehérje

A krémhez:

  • 400 ml habtejszín
  • 75 g cukor
  • 1 doboz mandarinkonzerv (175 g)
  • 2 csomag habfixáló

Elkészítés

A krémhez előző nap a cukrot egy lábasban megolvasztom és aranybarnára pirítom. Hozzáöntöm a tejszínt és addig kevergetem, míg a karamell feloldódik. Kihűtöm, és a hűtőbe teszem a felhasználásig.

Másnap a tésztát felolvasztom, kinyújtom kb. 3 mm vastagra és valamilyen formával kiszúrom, de négyzetekre felvágva is jó (így nem lesz maradék, ugyanis a leveles-vajas tészta leeső részeit egymásra kell rakosgatni és úgy kinyújtani. Ha összegyúrjuk, nem lesz réteges). A kiszúrt darabokat sütőpapírral bélelt tepsibe fektetem.

A tészta hozzávalóiból egy duplakéses aprítóban (vagy a dagasztóspirállal) morzsát készítek. Csak addig aprítom, míg morzsás állagú lesz, nehogy összeálljon.

A tésztalapokat tejes tojássárgájával megkenem és mindegyiket megszórom a morzsás tésztával. Előmelegített 200 °C-os sütőben 10-15 perc alatt megsütöm.

A karamellás tejszínt a habfixálóval habbá verem és a lecsöpögtetett mandarint belekeverem.

A kihűlt tésztát vízszintesen kettévágom és megtöltöm a krémmel.


Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés