Morzsás almás sütemény recept

Morzsás almás sütemény
5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Andi

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
1052

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ropogós morzsával borított almás finomság, ami akár remek vendégváró is lehet.

8 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Morzsához:

  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg cukor

Tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 10 dkg porcukor
  • 12.5 dkg margarin
  • 1 db kisebb citrom reszelt héja
  • 2 db tojás sárgája
  • 1 dl tejföl

Töltelékhez:

  • 1.5 kg alma (feldolgozás előtt mért súly)
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • cukor ízlés szerint (nálam 5 ek)
  • 1 púpos evőkanál őrölt fahéj
  • 1 marék darált keksz (esetleg zsemlemorzsa vagy búzadara)

Elkészítés

Először a morzsát készítjük el, a lisztet egy tálkába mérjük, hozzáadjuk a cukrot és margarint, majd lazán összedolgozzuk. Nem szükséges alaposan összegyúrni, elég, ha morzsalékosra összeáll. Lezárva a hűtőbe toljuk.

A tésztához a lisztet egy tálba mérjük, elkeverjük benne a sót, a sütőport, a porcukrot, elmorzsoljuk benne a margarint, majd belereszeljük a megtisztított, szárazra törölt citrom héját, beleütjük a tojások sárgáját, belemérjük a tejfölt. Alaposan összedolgozzuk.

Egy nagyméretű tepsit (38*30 cm) kikenünk kevéske margarinnal, megszórunk finoman liszttel.

A tésztát lisztezett felületen a tepsi méretére nyújtjuk, majd a sodrófára feltekerve a tepsibe fektetjük. Kicsit megszurkáljuk villával.

A sütőt előmelegítjük. A megtisztított almákat meghámozzuk, a reszelő nagy lyukán lereszeljük, a levét kicsavarjuk.

A gyümölcshúst egy tálba téve megszórjuk a cukrokkal, a fahéjjal és jól összekeverjük.

A tészta tetejét meghintjük a kekszmorzsával, egyenletesen elsimítjuk rajta a tölteléket.

A hűtőből kivett morzsát a tetejére morzsoljuk.

180 fokon 30 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.

Ha kihűlt, vékonyan meghintjük porcukorral és egy éles késsel szeleteljük. Nem szükséges a megszokott szeleteléshez ragaszkodnunk, vághatjuk háromszög alakúra vagy egy pogácsa szaggatóval is kiszúrhatjuk.


Morzsás almás sütemény recepthez kapcsolódó receptek

Morzsás almás sütemény

Morzsás almás sütemény

Ropogós morzsával borított almás finomság, ami akár remek vendégváró is lehet.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Morzsás almás sütemény recepthez

thumb
Némethné Zsuzsa - 2014. augusztus 04.
Nagyon guszta!