Morzsás lepény recept
Beküldő: Receptvarázs Nehézség: Elkészítési idő: 60 perc
Megnézték: |
Ezt a hagyományos süteményt a gyerekek különösen kedvelik, szerencsére pillanatok alatt el is készíthetjük nekik.
A recept hozzávalói ( személyre)
A tésztához:
- 2 db tojás
- 12 dkg cukor
- 40 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2.5 dl tej
- 10 dkg vaj
- zsiradék a tepsihez
A morzsához:
- 5 dkg vaj
- 10 dkg liszt
- 5 dkg cukor
Elkészítés
Keverjük ki egy tálban a tojásokat a vajjal és a cukorral. Öntsük hozzá a tejet. Szitáljuk hozzá a sütőporral összekevert lisztet, és dolgozzuk össze sima tésztává.
Egy 40 × 32 cm-es tepsit kenjünk ki zsiradékkal vagy béleljünk ki sütőpapírral. Öntsük bele a tésztát, és simítsuk el egyenletesen.
A morzsához keverjük össze a vajat, a lisztet és a cukrot egy tálban, amíg morzsás masszát nem kapunk. Terítsük egyenletesen a tésztára. Süssük a sütőben kb. 25 percig.
Más változat. Gyúrjunk kelt tésztát a 296. oldalon leírtak szerint. A tetejére szórt mandulás morzsához keverjünk össze 20 dkg lisztet, 10 dkg darált mandulát, 15 dkg cukrot, negyed kiskanál fahéjat és 17 dkg vajat. Süssük meg a fentiek szerint.
Tipp:
Felső/alsó láng: 200 °C, Gáz: 3-4. fokozat nJÓ, HA TUDJUK: A morzsa hozzávalóit először jól elkeverjük, majd kézzel szétmorzsoljuk.