Morzsával megszórt szilvás muffin recept

Morzsával megszórt szilvás muffin

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
595

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Az eredeti receptben ugyan cseresznye szerepelt, de ez a muffin szilvával még finomabb!

4 személyre

  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 20 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 1 kiskanál mandulaaroma
  • 0.5 kiskanál vaníliaaroma
  • 20 dkg liszt
  • 2 kiskanál sütőpor
  • 0.5 kiskanál só
  • 1.2 dl zsíros habtejszín
  • 25 dkg felaprított friss szilva

A morzsához:

  • 3 evőkanál barna cukor
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 kiskanál őrölt fahéj
  • 1 evőkanál hideg vaj
  • 4 dkg aprított dió
  • 1 evőkanál nagykristályos cukor

Elkészítés

A vajat és a cukrot egy nagy tálban habosra verjük, ezután egyenként alaposan beledolgozzuk a tojásokat, majd elkeverjük benne a vanília- és a mandulaaromát. A lisztet, a sütőport, valamint a sót összekeverjük, és apránként – a tejszínnel felváltva – a krémes masszába dolgozzuk. Végül beleforgatjuk a szilvát.

A morzsához egy kis tálban összekeverjük a cukrot, a lisztet és a fahéjat, majd belemorzsoljuk a vajat. Hozzáadjuk a diót is, majd a keveréket rászórjuk a tésztára. A végén meghintjük nagykristályos cukorral.

180 °C-on 20-25 perc alatt készre sütjük (akkor készült el, ha a muffin közepébe szúrt fogpiszkálóra nem ragad semmi). Mielőtt a tepsiből kiemelnénk, 5 percig hűlni hagyjuk. Melegen tálaljuk.

Tápértékadatok:

Adagonként 255 kalória, 12 g zsír (ebből telített zsír 6 g), 57 mg koleszterin, 194 mg nátrium, 33 g szénhidrát, 1 g rost, 4 g fehérje.


Morzsával megszórt szilvás muffin recepthez kapcsolódó receptek

Morzsával megszórt szilvás muffin

Morzsával megszórt szilvás muffin

Az eredeti receptben ugyan cseresznye szerepelt, de ez a muffin szilvával még finomabb!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés