Morzsával megszórt szilvás muffin recept
Beküldő: Receptvarázs Nehézség: Elkészítési idő: 45 perc
Megnézték: |
Az eredeti receptben ugyan cseresznye szerepelt, de ez a muffin szilvával még finomabb!
- 10 dkg olvasztott vaj
- 20 dkg cukor
- 2 db tojás
- 1 kiskanál mandulaaroma
- 0.5 kiskanál vaníliaaroma
- 20 dkg liszt
- 2 kiskanál sütőpor
- 0.5 kiskanál só
- 1.2 dl zsíros habtejszín
- 25 dkg felaprított friss szilva
A morzsához:
- 3 evőkanál barna cukor
- 2 evőkanál liszt
- 1 kiskanál őrölt fahéj
- 1 evőkanál hideg vaj
- 4 dkg aprított dió
- 1 evőkanál nagykristályos cukor
Elkészítés
A vajat és a cukrot egy nagy tálban habosra verjük, ezután egyenként alaposan beledolgozzuk a tojásokat, majd elkeverjük benne a vanília- és a mandulaaromát. A lisztet, a sütőport, valamint a sót összekeverjük, és apránként – a tejszínnel felváltva – a krémes masszába dolgozzuk. Végül beleforgatjuk a szilvát.
A morzsához egy kis tálban összekeverjük a cukrot, a lisztet és a fahéjat, majd belemorzsoljuk a vajat. Hozzáadjuk a diót is, majd a keveréket rászórjuk a tésztára. A végén meghintjük nagykristályos cukorral.
180 °C-on 20-25 perc alatt készre sütjük (akkor készült el, ha a muffin közepébe szúrt fogpiszkálóra nem ragad semmi). Mielőtt a tepsiből kiemelnénk, 5 percig hűlni hagyjuk. Melegen tálaljuk.
Tápértékadatok:
Adagonként 255 kalória, 12 g zsír (ebből telített zsír 6 g), 57 mg koleszterin, 194 mg nátrium, 33 g szénhidrát, 1 g rost, 4 g fehérje.