Morzsolt almás pite

A kép nem található/var/www/vhosts/www.receptvarazs.hu/

Nagyon finom ez a fajta almás pite recept, ajánlom mindenkinek.

12 személyre

  • 200 g margarin vagy vaj
  • 100 g porcukor
  • 6 db alma
  • 300 g liszt
  • 1 teáskanál fahéj
  • szegfűszeg (pár szem)
  • citromlé
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A lisztet összekeverjük a margarinnal (vajjal), majd hozzáadunk a 50 g porcukrot és így morzsásra keverjuk.

Az almákat megpucolva négybe vágjuk és kevés vízben megfőzzük, majd hozzáadjuk a fahéjat, az 50 g kristálycukrot, a citromlevet és a szegfűszeget. Eztután 10 percig főzzük.

Egy kis tepsit kivajazunk, meglisztezünk, majd egy kevés morzsát az aljára teszünk, erre rárakjuk a félig főtt almákat és a maradék morzsát a tetejáre szórjuk. 180 fokon 40 percig sütőben sütjük, egészen addig, amíg aranysárga (aranybarna) nem lesz.

Jó étvágyat kívánok hozzá!