Mozart gombóc recept

Mozart gombóc
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
2131

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Mozart gombócot bizonyára még kevesen készítettek. Érdemes nekiállni, a siker nem marad el!

2 személyre

  • 30 dkg főtt és áttört burgonya
  • 10 dkg liszt (vagy amennyit épp felvesz)
  • 1 evőkanál puha margarin
  • 1 db tojássárgája
  • 0 csipet só
  • Mozart golyó desszert

Elkészítés

A melegen áttört burgonyát gyors mozdulatokkal összedolgozzuk a hozzávalókkal, ne készítsünk túl kemény állagú tésztát! Lisztezett deszkán kinyújtjuk cm vastagra, és négyzeteket vágunk, majd a desszert golyóból helyezzünk mindegyik négyzetre és formázzuk meg.

Sós, felforralt lobogó vízben főzzük ki addig, míg a víz tetejére nem jönnek, és 1 perc után szedjük ki szűrőkanállal. Darált dióban vagy pirított morzsában forgassuk meg őket, és frissiben élvezzük az ízét. Vaníliás cukorral is megszórhatjuk, úgy még finomabb.


Mozart gombóc recepthez kapcsolódó receptek

Mozart gombóc

Mozart gombóc

Mozart gombócot bizonyára még kevesen készítettek. Érdemes nekiállni, a siker nem marad el!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés