Mustáros-fokhagymás szószban sült húsgombóc. recept

Mustáros-fokhagymás szószban sült húsgombóc.

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

80 perc

Megnézték:
87

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Nagyszerű hétköznapi ebéd lehet.
4 személyre

  • Hozzávalók:
  • A mártáshoz:
  • 1 tk instant fokhagymapor
  • 2 ek narancsos mustár
  • 1 tk só,bors
  • 1 tk pirosarany
  • 1 tk szójaszósz
  • 1 tk worchestershire szósz A gombóchoz:
  • 10 dkg liszt
  • 50 dkg sertéscomb darálva
  • 1 evőkanál pálmazsír (olaj)
  • 2 gerezd reszelt fokhagyma
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • 1 db tojás
  • 1 tk mustár dijoni
  • só,bors

Elkészítés

Elkészítése:

A gombóchoz valókat összedolgozzuk, és gombócokat formázunk belőle. Lisztbe forgatjuk, kissé ellapítjuk, majd serpenyőben kevés pálmaolajon kisütjük.Kivesszük a húspogácsákat, és kevés lisztet szórunk a visszamaradt zsiradékba, felöntjük húsalaplével, majd ízesítjük szójaszósszal,sóval, borssal, a narancsos mustárral, fokhagymaporral , egy kevés worchestershire szósszal, végül 1 teáskanál pirosarannyal jól elkeverjük. Ezután visszarakjuk a húsgombócokat, és még 20 percig sütjük a szószban.

Kapros zöldbabfőzeléket ajánlok hozzá! Nagyon finom, egyszerű tökéletes főétel a húsgombócokhoz.


Mustáros-fokhagymás szószban sült húsgombóc.

Mustáros-fokhagymás szószban sült húsgombóc.

Nagyszerű hétköznapi ebéd lehet.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés