Mustáros-fokhagymás szószban sült húsgombóc recept

Mustáros-fokhagymás szószban sült húsgombóc
2.5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

80 perc

Megnézték:
4284

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Nagyszerű hétköznapi ebéd lehet.

4 személyre

  • 1 teáskanál instant fokhagymapor
  • 2 evőkanál narancsos mustár
  • 1 teáskanál pirosarany
  • 1 teáskanál szójaszósz
  • 1 teáskanál worchestershire szósz A gombóchoz:
  • 10 dkg liszt
  • 50 dkg sertéscomb darálva
  • 1 evőkanál pálmazsír (olaj)
  • 2 gerezd reszelt fokhagyma
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 darab tojás
  • 1 teáskanál dijoni mustár
  • bors

Elkészítés

A gombóchozvalókat összedolgozzuk, és gombócokat formázunk belőle. Lisztbe forgatjuk, kissé ellapítjuk, majd serpenyőben kevés pálmaolajon kisütjük.

Kivesszük a húspogácsákat, és kevés lisztet szórunk a visszamaradt zsiradékba, felöntjük húsalaplével, majd ízesítjük szójaszósszal, sóval, borssal, a narancsos mustárral, fokhagymaporral , egy kevés worchestershire szósszal, végül 1 teáskanál pirosarannyal jól elkeverjük. Ezután visszarakjuk a húsgombócokat, és még 20 percig sütjük a szószban.

Kapros zöldbabfőzeléket ajánlok hozzá! Nagyon finom, egyszerű tökéletes főétel a húsgombócokhoz.


Mustáros-fokhagymás szószban sült húsgombóc recepthez kapcsolódó receptek

Mustáros-fokhagymás szószban sült húsgombóc

Mustáros-fokhagymás szószban sült húsgombóc

Nagyszerű hétköznapi ebéd lehet.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés