Mustáros-korianderes sült krumpli

Mustáros-korianderes sült krumpli

Pöttyösen az igazi! Magában is, köretként is csodás.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 0.6 dl pezsgőecet (vagy fehérborecet)
  • 2 evőkanál mustármag
  • 6 evőkanál dijoni mustár
  • 1 evőkanál koriandermag
  • 1.35 kg krumpli
  • 6 evőkanál étolaj
  • durva tengeri só
  • bors
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 220 °C-ra. Az ecethez hozzákeverjük a mustármagot, felforraljuk, majd alacsonyabb lángon, időnként megkeverve 5 percig lassan forraljuk, amíg az ecet majdnem teljesen el nem párolog. A mustármagot átöntjük egy salátástálba, hozzáadjuk a mustárt és a mozsárban összetört koriandert, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A meghámozott és nagyobb darabokra vágott krumplira annyi vizet öntünk, hogy bőven ellepje. Megsózzuk, 3 percig forraljuk, majd leöntjük róla a vizet, és közepesen erős lángon, az edényt meg-megrázogatva további 3 percig főzzük, míg a krumpli teljesen száraz nem lesz.

Közben egy nagy tepsiben elosztjuk a 6 evőkanál étolajat, és 10 percre betesszük a sütőbe. A krumplit megforgatjuk a mustáros keverékben, és beletesszük a tepsibe (vigyázzunk, mert a forró olaj kifröccsenhet!). Sózzuk, borsozzuk, 15 percre betesszük a sütőbe, majd átforgatjuk, és még kb. 15 percig sütjük, míg a krumpli meg nem pirul, ill. puhul. Ízlés szerint még sózzuk, borsozzuk, és forrón tálaljuk.