Mustáros-tárkonyos csirkemell recept

Mustáros-tárkonyos csirkemell
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

25 perc

Megnézték:
4525

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Gyors és zsírszegény csirkemell recept

4 személyre

  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 4 db fél csirkemellfilé bőr nélkül 1 centi vastagra klopfolva (kb. 90 dkg)
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 5 szál újhagyma hosszában csíkokra vágva
  • 1.8 dl csirkealaplé
  • 1 evőkanál vörösborecet
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • 1 evőkanál friss vagy egy teáskanál szárított tárkony
  • 1 db paradicsom kockára vágva
  • 40 gr ecetes uborka kockára vágva

Elkészítés

Fedővel ellátott, nagy teflonserpenyőben, közepes lángon felforrósítjuk az olajat. A húsokat lisztbe forgatjuk, a felesleget lerázzuk róluk, majd az olajon mindkét oldalukat kb. 4-4 percig szép aranybarnára sütjük, végül áttesszük őket egy tányérra.

A forró olajon kissé megfonnyasztjuk a hagymacsíkokat (1 perc), és rájuk öntjük az alaplevet, valamint az ecetet. Forrásig hevítjük, majd belekeverjük a mustárt és a tárkonyt, majd tovább forralva a paradicsomot és az uborkát is.

A sült húsokat visszatesszük a zöldséges-ecetes lébe, és fedő alatt 5 percig főzzük. Ha a szaft besűrűsödik, és a hús is kellően átforrósodott, elkészült az étel. Tálaláskor kanalazzuk a húsokra az ízletes szószt.

Előkészítés: 10 perc

Elkészítés: 15 perc

Adagonként: 360 kcal (1506 kJ), 49 g fehérje, 15 g zsiradék (ebből 4 g telített zsírsav), 7 g szénhidrát (ebből 2 g cukor), 619 mg nátrium, 1 g rost


Mustáros-tárkonyos csirkemell recepthez kapcsolódó receptek

Mustáros-tárkonyos csirkemell

Mustáros-tárkonyos csirkemell

Gyors és zsírszegény csirkemell recept

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés