Mustáros bélszín tejszínes-gombás szósszal recept
Beküldő: Receptvarázs Nehézség: Elkészítési idő: 40 perc
Megnézték: |
- 1.5 kg bélszín
- 1 evőkanál dijoni mustár
- só, mustár
- 1 evőkanál olívaolaj
A szószhoz:
- 6 dkg vaj
- 50 dkg barna csiperke
- 2 gerezd fokhagyma
- 1.25 dl konyak
- 3.75 dl tejszín
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 200 ºC-ra. A bélszínt bekenjük mustárral, sózzuk, borsozzuk, és felforrósított olajban minden oldalát 2 perc alatt átpirítjuk.
A húst egy tepsibe tesszük, és 30 perc alatt közepesen vagy – ízlés szerint – teljesen átsütjük. A felszeletelés előtt alufóliával lefedve 10 percet pihentetjük.
Amíg a hús sül, a vajat nagy lángon megolvasztjuk, és a félbevágott gombát 6-8 percig pirítjuk benne. Közben sózzuk, borsozzuk.
Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, 30 másodpercig pirítjuk, majd ráöntjük a konyakot, és a felére visszaforraljuk.
Ezután hozzáadjuk a tejszínt, 4-5 percig lassan forraljuk, hogy besűrűsödjön, majd tálaláskor a felszeletelt bélszínre kanalazzuk.