Mustáros csirke tárkonyos répával

Mustáros csirke tárkonyos répával

Vajjal masszírozzuk - jó a csirkének, jó nekünk!

2 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 14 dkg vaj
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • só, bors
  • 1 egész csirke
  • 1 egész fej fokhagyma
  • 1.5 dl fehérbor
  • 3 dl csirkealaplé
  • 50 dkg bébirépa (vagy kisebb répa)
  • 1 nagy marék frissen aprított tárkony
  • 1 marék frissen aprított petrezselyem
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A vajat és a mustárt összedolgozzuk, majd sózzuk, borsozzuk.

A csirkét egy nagyobb tűzálló edénybe helyezzük, és a mellétől kezdve a bőre alá töltjük a mustáros-vajas keveréket úgy, hogy 1 evőkanálnyi még maradjon későbbre.

A fokhagymát a csirke hasüregébe helyezzük. A húst enyhén megsózzuk, alufóliával letakarjuk és 1 órán át sütjük. Az utolsó 20 percben a fóliát levesszük.

A csirkét kivesszük az edényből. A tepsi alján lévő zsiradékot felöntjük a borral, a leragadt részeket egy faspatula segítségével felkaparjuk, majd hozzáöntjük az alapléhez és összeforraljuk.

A répát alufóliára tesszük és 5-10 percig a sütőben sütjük. Tálalás előtt hozzákeverjük a maradék mustáros vajat és az alaplét, majd hozzáadjuk a zöld fűszereket. A hús mellé szervírozzuk.