Mustáros házinyúl

Mustáros házinyúl

A grillezett nyúlhúsdarabokat enyhe mustárból, citromból és joghurtból álló ropogós kéreg borítja. Az illatos zsiradékban aranysárgára pirított burgonya pompásan illik hozzá.

2 személyre

  • 4 db burgonya
  • só és fekete bors
  • 2 db kicsontozott házinyúlcomb (egyenként kb. 14 dkg)
  • 1 db citrom
  • 1 evőkanál növényi olaj
  • 2 kiskanál dijoni vagy tárkonyos mustár
  • 3 evőkanál natúr joghurt
  • 5 dkg kacsa- liba- vagy sertészsír
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 db tárkonyágacska
  • 2.5 dkg vaj
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A grillsütőt a legmagasabb hőfokon előmelegítjük, és vizet forralunk.

A burgonyát kefével alaposan lemossuk és sóval egy lábosba tesszük. Annyi forrásban lévő vizet öntünk rá, hogy befedje, újra felforraljuk, majd lefedve 8 percig főzzük. Leöntjük róla a vizet és hagyjuk kihűlni.

A combokat a grillsütő rostélyára fektetjük. A citromot félbevágjuk, az egyik felének kifacsarjuk a levét.

A növényi olajat összevegyítjük a mustárral, a joghurttal, 1 kiskanál citromlével, valamint sóval és borssal. A keverék felét a nyúlcombokra kenjük, majd a húst a fűtőszáltól kb. 10 cm-nyire 6–7 percig grillezzük. A combokat megfordítjuk, megkenjük a keverék maradékával és még 6–7 percig grillezzük.

Közben a kihűlt burgonyát 3 cm-es kockákra vágjuk. Serpenyőben felforrósítjuk a zsírt, ill. az olívaolajat meg a vajat, és a burgonyakockákat mérsékelt hőfokon 10–12 percig pirítjuk benne, közben a serpenyőt megrázogatjuk és a burgonyát gyakran megforgatjuk, míg minden oldalán aranysárgára nem sül. A sült burgonyát papírtörlőn lecsepegtetjük és megsózzuk.

A tárkonyt leöblítjük és szárazra töröljük, a citrom másik felét felszeleteljük.

A nyúlcombokat 2 tányérra tesszük, és egy-egy 1 tárkonyággal díszítjük. A sült burgonyával és a citromszeletekkel tálaljuk.