Mustáros marhalapocka krumpligombóccal recept

Mustáros marhalapocka krumpligombóccal
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

150 perc

Megnézték:
6019

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Marha finom - és marha egyszerű

4 személyre

  • 80 dkg marhalapocka
  • 3 evőkanál pecsenyefűszer
  • 6 evőkanál mustár
  • 1 db citrom leve
  • kevés liszt a sütéshez
  • 0.5 dl olaj
  • 3 dl tejszín
  • 1 csokor csokor frissen aprított petrezselyem vagy rozmaring

A krumpligombóchoz:

  • 1 kg krumpli
  • 22 dkg liszt
  • 2 db tojássárgája
  • 1 szelet kenyér, kis kockákra vágva, megpirítva

Elkészítés

A krumpligombóchoz a krumplit meghámozzuk, kockákra vágjuk, forró vízben puhára főzzük és lecsepegtetjük. Legalább egy éjszakára állni hagyjuk, hogy a nedvesség eltávozzon belőle, és könnyebb legyen dolgozni vele.

A krumplit krumplinyomóval átnyomjuk, összekeverjük a liszttel és a tojássárgájával, és tésztát gyúrunk belőle. A tésztából kézzel gombócokat formázunk úgy, hogy a közepükbe egy-egy pirított kenyérkockát teszünk, majd a gombócokat forró sós vízben kifőzzük.

A húst szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, majd a pecsenyefűszerrel megszórjuk. A szeletek egyik oldalát bőven megkenjük mustárral, meglocsoljuk a citromlével, a másik oldalát pedig enyhén belisztezzük.

Egy nagyobb edényben felhevítjük az olajat, a húst hirtelen kisütjük benne, majd felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje. Alacsony lángon kb. másfél-két órán át főzzük, míg a hús teljesen meg nem puhul. A vizet időnként pótoljuk.

Ha a hús már puha, hozzáöntjük a tejszínt, és néhány percig együtt forraljuk vele. Tálalás előtt megszórjuk a petrezselyemmel.


Mustáros marhalapocka krumpligombóccal

Mustáros marhalapocka krumpligombóccal

Marha finom - és marha egyszerű

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Mustáros marhalapocka krumpligombóccal recepthez

gábor - 2011. november 20.
istreni lett,jó választás volt!Köszönöm a receptet!!!!