Mustáros marhalapocka krumpligombóccal recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 150 perc
Megnézték: |
Marha finom - és marha egyszerű
- 80 dkg marhalapocka
- 3 evőkanál pecsenyefűszer
- 6 evőkanál mustár
- 1 db citrom leve
- kevés liszt a sütéshez
- 0.5 dl olaj
- 3 dl tejszín
- 1 csokor csokor frissen aprított petrezselyem vagy rozmaring
A krumpligombóchoz:
- 1 kg krumpli
- 22 dkg liszt
- 2 db tojássárgája
- 1 szelet kenyér, kis kockákra vágva, megpirítva
- só
Elkészítés
A krumpligombóchoz a krumplit meghámozzuk, kockákra vágjuk, forró vízben puhára főzzük és lecsepegtetjük. Legalább egy éjszakára állni hagyjuk, hogy a nedvesség eltávozzon belőle, és könnyebb legyen dolgozni vele.
A krumplit krumplinyomóval átnyomjuk, összekeverjük a liszttel és a tojássárgájával, és tésztát gyúrunk belőle. A tésztából kézzel gombócokat formázunk úgy, hogy a közepükbe egy-egy pirított kenyérkockát teszünk, majd a gombócokat forró sós vízben kifőzzük.
A húst szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, majd a pecsenyefűszerrel megszórjuk. A szeletek egyik oldalát bőven megkenjük mustárral, meglocsoljuk a citromlével, a másik oldalát pedig enyhén belisztezzük.
Egy nagyobb edényben felhevítjük az olajat, a húst hirtelen kisütjük benne, majd felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje. Alacsony lángon kb. másfél-két órán át főzzük, míg a hús teljesen meg nem puhul. A vizet időnként pótoljuk.
Ha a hús már puha, hozzáöntjük a tejszínt, és néhány percig együtt forraljuk vele. Tálalás előtt megszórjuk a petrezselyemmel.