Mustáros sertésszelet rizi-bizivel recept

Mustáros sertésszelet rizi-bizivel
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

70 perc

Megnézték:
6495

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ezt az ételt nagyon régen tanultam, és sokszor készítettem el fiatal koromban. Most azt az időszakot Retro-nak is nevezik. Nekem ez akkor is finom ízeket idéz elő, hiszen ki ne szeretné!

4 személyre

  • 8 szelet zsírosabb hosszúkaraj
  • kevés olaj
  • liszt
  • frissen őrölt feketebors
  • fokhagyma
  • 1 evőkanál vágott petrezselyemzöld
  • mézes-mustár (Lidl-ben is kapható)
  • 2 evőkanál oyster szósz (Ázsiai mindenhol kapható) osztrigás szójaszósz más néven
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 ág morzsolt friss kakukkfű
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 3 dl húsalaplé

Elkészítés

A kissé megveregetett enyhén sózott húst lisztbe forgatva kevés olajon elősütjük, majd tálra szedjük. Ugyanabban a serpenyőben, amiben elősütöttünk, egy kis fej apróra vágott hagymát megfuttatunk, majd felengedjük egy jó adag húsalaplével. Belekeverjük az 1 evőkanál mézes-mustárt, és a oyster szószt. Visszatesszük a szeleteket, borsozzuk, sózzuk, szeletenként legalább 1 gerezd fokhagymát belepréselünk, majdnem puhára pároljuk. Ízlésünk szerint tehetünk a kezdetén 1 dl bort is első forráskor. Mielőtt készre fő (kb. 35-50 perc múlva) 1 kávéskanál kakukkfüvet, és vágott petrezselymet rászórunk. Köretként rizi-bizit adunk hozzá.


Mustáros sertésszelet rizi-bizivel recepthez kapcsolódó receptek

Mustáros sertésszelet rizi-bizivel

Mustáros sertésszelet rizi-bizivel

Ezt az ételt nagyon régen tanultam, és sokszor készítettem el fiatal koromban. Most azt az időszakot Retro-nak is nevezik. Nekem ez akkor is finom ízeket idéz elő, hiszen ki ne szeretné!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés