Művészi burgonya köret recept

Művészi burgonya köret
4 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Boldog Kukta

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
855

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Akár a lassan elkezdődő szabadtéri sütögetésekhez is ideális, de az otthon készült szaftos sültek kiegészítője is lehet ez a burgonyás étel.

4 személyre

  • 6 db nagy burgonya
  • olívaolaj vagy olaj vagy zsír
  • kakukkfű, bazsalikom, oregánó, petrezselyem, rozmaring tetszés szerint
  • pici só

Elkészítés

A burgonyát héjastól annyira puhára főzzük, hogy a kés beleszaladjon, de vigyázzunk arra, hogy ne legyen túl puha.

A zöldfűszereket megmossuk és leitatjuk róluk a vizet.

Miután megfőtt a krumpli, meghámozzuk, hagyjuk kihűlni, mert úgy könnyebb szeletelni, majd 3-4 vastagabb szeletet vágunk. (Kinek hogy jön ki a lépés.)

A serpenyőt vagy a grillt felforrósítjuk, a burgonyaszeletre helyezünk egy-két szál fűszert, majd a fűszeres oldalával rányomjuk a serpenyőre.

Gyorsan megöntözzük egy kis zsiradékkal és arany színűre sütjük kb. 3-4 perc alatt. Ezután megfordítjuk és a másik oldalát is megpirítjuk.

Egy kis öntettel, salátával és hússal mutatós dísze lesz az asztalnak. Jó sütögetést kívánok!


Művészi burgonya köret recepthez kapcsolódó receptek

Művészi burgonya köret

Művészi burgonya köret

Akár a lassan elkezdődő szabadtéri sütögetésekhez is ideális, de az otthon készült szaftos sültek kiegészítője is lehet ez a burgonyás étel.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés