Művészi burgonya köret

Művészi burgonya köret

Akár a lassan elkezdődő szabadtéri sütögetésekhez is ideális, de az otthon készült szaftos sültek kiegészítője is lehet ez a burgonyás étel.

4 személyre

  • 6 db nagy burgonya
  • olívaolaj vagy olaj vagy zsír
  • kakukkfű, bazsalikom, oregánó, petrezselyem, rozmaring tetszés szerint
  • pici só
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A burgonyát héjastól annyira puhára főzzük, hogy a kés beleszaladjon, de vigyázzunk arra, hogy ne legyen túl puha.

A zöldfűszereket megmossuk és leitatjuk róluk a vizet.

Miután megfőtt a krumpli, meghámozzuk, hagyjuk kihűlni, mert úgy könnyebb szeletelni, majd 3-4 vastagabb szeletet vágunk. (Kinek hogy jön ki a lépés.)

A serpenyőt vagy a grillt felforrósítjuk, a burgonyaszeletre helyezünk egy-két szál fűszert, majd a fűszeres oldalával rányomjuk a serpenyőre.

Gyorsan megöntözzük egy kis zsiradékkal és arany színűre sütjük kb. 3-4 perc alatt. Ezután megfordítjuk és a másik oldalát is megpirítjuk.

Egy kis öntettel, salátával és hússal mutatós dísze lesz az asztalnak. Jó sütögetést kívánok!