Nagy csokoládészalámi recept

Nagy csokoládészalámi
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

20 perc

Megnézték:
6405

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Csokiból mindent lehet - még szalámit is!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 evőkanál mazsola
  • 0.5 dl brandy
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 db tojás
  • 2 db tojássárgája
  • 1 kanál kandírozott gyümölcs
  • 8 dkg mogyoró
  • 12.5 dkg száraz keksz
  • 2 kanál mandulaolaj
  • 3 kanál apróra vágott pisztácia

Elkészítés

A mazsolát beáztatjuk a brandybe. A vajat a cukorral

habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk a felolvasztott

csokit, az egész tojást és a tojássárgájákat, a mazsolát,

a kandírozott gyümölcsöt, az apróra vágott mogyorót és az

összetört kekszet.

Egy zsírpapírt megkenünk olajjal, és megszórjuk a pisztáciával. A masszát szalámiformára igazítjuk, és beletekerjük a papírba. Legalább 2 órára hűtőbe tesszük, majd szeletekre vágva tálaljuk. Tejszínhabbal és karamellcsíkokkal díszíthetjük.


Nagy csokoládészalámi recepthez kapcsolódó receptek

Nagy csokoládészalámi

Nagy csokoládészalámi

Csokiból mindent lehet - még szalámit is!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Nagy csokoládészalámi recepthez

Ujváry Andorné - 2012. július 16.
A nyers tojás nagyon hamar romlik. A szalmonella sulyós fertözést okozhat, ezért a tojást a süteménybe nyersen belekeverni veszélyes és Tilos is!
mama60 - 2012. április 15.
Soha nem készítek olyan ételt, amibe nyers tojás kell !!!
Anyci - 2012. április 15.
Ez hasonló de szerintem nem jobb, mint amikor tört diót tört kekszet kakaót olvasztott vajat és tejet kell összezutyálni és fóliában kókusszal szórni és rúddá gyúrni. A tojás elég gáz nyersen és a sárgája még hagyján na de a fehérje. Hiszen ettük a sárgáját kicsi korunkban cukorral. Vagy Ti nem?:)
Jambor Magdolna - 2011. október 02.
En is szerettem volna megkerdezni,hogy a nyers tojasokkal nem kell csinjan banni?
icamama46 - 2011. július 31.
A brandy azért kell,hogy jobb legyen a hangulat a gyerekzsuron.
Locher Anna - 2011. július 28.
Biztosak benne, hogy jó ötlet ez gyerekzsúrra? Brandy meg nyer tojás sárgája!!!! Szerintem nem gyerekeknek való!