Nagyi linzerje recept
Beküldő: Alexandrusz Nehézség: Elkészítési idő: 60 perc
Megnézték: |
Nagymamámtól tanultam az elkészítését ennek a linzer receptnek. Házi lekvárral a legfinomabb!
A recept hozzávalói ( személyre)
- 30 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 db tojássárgája
- 1 csomag vaníliás cukor
- 0.5 db citrom héja
- 1 teáskanál sütőpor
- lekvár (a linzerek összeragasztásához)
Elkészítés
A lisztet, porcukrot, vaníliás cukrot, sütőport és a citromhéjat összekeverjük, majd gyorsan belemorzsoljuk a margarint, és végül hozzáadjuk a tojássárgát is. Jól összedolgozzuk. A tésztát fóliába csomagoljuk és 1 órát hűtőben pihentetjük. Ezután kivesszük a hűtőből és kettévágjuk. Az egyik darabot porcukorral hintett deszkán fél cm vékonyra nyújtjuk. Linzerkiszúróval lyukas formára szaggatjuk és sütőpapírra sorakoztatjuk, majd a másik felét is ugyanígy, de azt a nem lyukas formával szaggatjuk.
Előmelegített sütőben, közepes hőfokon 10 percig sütjük. A lyukas és a teli sütiket lekvárral összeragasztjuk, majd teszünk még egy kis lekvárt a lyukakba. Végül vaníliás porcukrot szitálunk a tetejére.