Nagymama tejfölös krumplilevese recept

Nagymama tejfölös krumplilevese
3.5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Alexandrusz

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
5442

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Nagymamám receptje alapján... :)

4 személyre

  • 2 evőkanál olaj
  • 10 szem krumpli
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1 evőkanál piros arany (lehet csípős is, de inkább csemege)
  • só, bors
  • kevés ételízesítő
  • 1 pohár tejföl
  • 2 teáskanál liszt
  • tej

Elkészítés

Meghámozzuk a krumplikat, kockára vágjuk őket. Apróra vágjuk a hagymát, olajon elkezdjük pirítani, kevés sóval. Fontos hogy csak üvegesre pirítsuk, ha nem akarunk fekete égett úszó hagymákat a levesünkbe.

Levesszük a tűzről, majd hozzáadjuk a pirospaprikát, a piros aranyat, majd újra a tűzre rakom, és rádobom a kockára vágott krumplit, kicsit pirítom, majd felöntöm 4 pohár vízzel. (1 pohár 2 dl)

Mehet bele a bors, só, ételízesítő. Lefedem, és a krumplit puhára főzöm. ( az idő függ attól is hogy új vagy régi krumplit használunk. )

Ha megpuhult a krumpli, elkészítem a habarást. A tejfölbe belekeverem kézi habverővel a lisztet csomómentesre, és egy evőkanál tejet teszek hozzá.

Ezt jól elkeverem, majd lassú tűzön, beleöntöm, és folyamatosan elkeverem a levesbe. Megkóstolom, ha még hiányzik valami pótolom, 1 percig főzöm közepes lángon, és kész.


Nagymama tejfölös krumplilevese recepthez kapcsolódó receptek

Nagymama tejfölös krumplilevese

Nagymama tejfölös krumplilevese

Nagymamám receptje alapján... :)

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Nagymama tejfölös krumplilevese recepthez

schiffi - 2014. május 07.
NÁLUNK CSALÁDI HAGYOMÁNY ALAPJÁN KÉSZÜL, KRINOLIN KARIKÁKAT TESZÜNK BELE, A HABARÁSSAL EGY IDŐBEN. KI KELL PRÓBÁLNI.
SIFI ÉVA