Nanaimo szelet recept

Nanaimo szelet

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Tündi konyha

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
89

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Olyan sok jót olvastam már erről a sütés nélküli édességről, hogy nagyon finom, függőséget is okozhat, egyszerűen és gyorsan elkészíthető ... nem is kellett nekem több infó róla, így hamarjában én is elkészítettem. :) Nem bántam meg, mert ezek az állítások mind, egytől egyig igazak ... ! Alja egy kakaós, kókuszos, diós keksz réteg, amin egy nagyon finom pudingos krém található, az pedig csokoládémázzal van leöntve. Igazi kalóriabomba! ;) Nekünk nagyon bejött, és hamar el is fogyott. Egy kis érdekesség a desszertről: Vancouver-szigetén található város után kapta a nevét. 1985-ben hivatalosan is Kanada kedvenc desszertjének szavazták meg. Ti is szeretnétek tudni, hogy milyen is a kanadaiak kedvenc desszertje ... akkor mindenképpen készítsétek el és megtudjátok! ;)

8 személyre

  • Alsó réteg hozzávalói:
  • 35 dkg háztartási keksz (darált)
  • 20 dkg ráma margarin
  • 8 dkg kristálycukor
  • 3 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
  • 2 db tojás (felvert)
  • 10 evőkanál tej
  • 10 dkg dió (darált)
  • 15 dkg kókuszreszelék

Krém hozzávalói:

  • 15 dkg ráma margarin (szoba hőmérsékletű)
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vanília ízű pudingpor (főzés nélküli)
  • 2 dl tej
  • 2 dl habtejszín (cukrászhab)

Csokimáz hozzávalói:

  • 4 evőkanál porcukor
  • 3 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
  • 10 dkg ráma margarin

Elkészítés

Elkészítés: (Formatál "tepsi" átmérője: 25cm x 29cm)

1. Vízgőz fölött a margarint a cukorral és a kakaóporral összeolvasztjuk. A felvert tojást lassan, csurgatva hozzá adjuk és folyamatosan kevergetjük (nehogy kicsapódjon), amíg kissé besűrűsödik. Utána levesszük a vízgőzről és belekeverjük a tejet.

2. A darált kekszbe beletesszük a kókuszreszeléket, a darált diót, majd az egészet jól összekeverjük. Utána beleöntjük a kakaós-margarinos masszát. Jó alaposan összedolgozzuk, gyúrjuk. A formatál (tepsi) aljában egyenletesen a kezünkkel jól belenyomkodjuk a kekszmasszát.

3. A szoba hőmérsékletű margarint a porcukorral habosra kikeverjük, majd a kézi mixerrel a tejben a pudingport felverjük, utána pedig a tejszínt felverjük kemény habbá. A pudinghoz először a cukros-margarint keverjük hozzá, majd a tejszín felvert kemény habját. Alaposan az egészet jól összekeverjük. A kekszmasszára a krémet egyenletesen rákenjük.

4. Elkészítjük a csokimázat: alacsony hőfokon a margarint, a porcukrot és a kakaóport összeolvasztjuk, és mikor már nem annyira meleg ráöntjük (rásimítjuk) a krém tetejére.

5. Tálalás előtt pár óráig hagyjuk pihenni a hűtőben, hogy a csokimáz megdermedjen, majd szép egyforma kis kockákra felvágjuk.


Nanaimo szelet recepthez kapcsolódó receptek

Nanaimo szelet

Nanaimo szelet

Olyan sok jót olvastam már erről a sütés nélküli édességről, hogy nagyon finom, függőséget is okozhat, egyszerűen és gyorsan elkészíthető ... nem is kellett nekem több infó róla, így hamarjában én is elkészítettem. :) Nem bántam…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés