Nanó Borzas-habos almása - sütés nélkül recept

Nanó Borzas-habos almása  -  sütés nélkül
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
3099

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Sütés nélkül készített könnyű, üde édesség. Nálunk az almapüré ősszel az almalényerésből marad vissza.

8 személyre

  • 20 dkg babapiskóta
  • 2 dl Hullala tejszín
  • 2 kávéskanál habfixáló
  • 75 dkg almapüré vagy 1,5 kg almából reszelt alma
  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 db citrom leve
  • 2 csomag főzős vanília pudingpor
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 3 dl víz
  • 3 csomag vaníliás cukor

Elkészítés

A meghámozott, reszelt, kifacsart, illetve az almalé nyerése után a gyümölcscentrifugában visszamaradt almapépet vajon kissé megpárolom, hozzáadom a 2 csomag vanillincukrot, 10 dkg kistálycukrot és a citrom levét. A pudingport összekeverem a vízzel, 3 evőkanál kistálycukorral. A forró almapürébe teszem, pár percig - állandó keverés mellett - besűrítem.

Közepes tortaformába vagy folpackkal bélelt tálba simítok egy kis almás krémet, ráhelyezek 1 sor babapiskótát, újból megkenem, ismét babapiskóta következik, de figyelem, hogy ugyanolyan irányban feküdjön, mint az alatta levő sorban. Ha kihűlt, hűtőbe teszem 3-4 órára. Tálalásnál vagy kipattintom a tortaformából, vagy a folpackos tálból nagyobb süteményes tálra fordítom.

1 vanillincukorral és a habfix-szel felverem a tejszínt. Borzasan rákenem, tetszés szerint díszítem csokireszelékkel, színes tortadarával a megdermedt sütit. Almalével pompás vitaminforrás.


Nanó Borzas-habos almása - sütés nélkül recepthez kapcsolódó receptek

Nanó Borzas-habos almása  -  sütés nélkül

Nanó Borzas-habos almása - sütés nélkül

Sütés nélkül készített könnyű, üde édesség. Nálunk az almapüré ősszel az almalényerésből marad vissza.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés