Nanó dödölléje recept

Nanó dödölléje
5 10

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
7911

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Nagyon laktató étel. Ehető önmagában vagy tejföllel, reszelt sajttal, illetve köretként bármilyen szaftos husival tálalva.

8 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 2 kg krumpli
  • 1 evőkanál házizsír
  • 40 dkg liszt
  • 3 fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál olaj

Elkészítés

Az apróra vágott hagymát az olajon megdinsztelem, majd picit megsózom. Míg sül, a kis kockákra vágott krumplit nagyobb fazékban, jó sós vízben puhára főzöm. Egy tálba átöntöm a levét, a főtt krumplit visszateszem a tűzre, nyeles krumplitörővel jól áttöröm, hozzáadom a zsírt, a forró krumplilé felét és a liszt felét.

Megint jól összekeverem, végül a maradék levet és a maradék lisztet is hozzáadom. 5 percig simulásig keverem, közben kis lángon főzöm. Nagyon sűrű lesz, női helyett inkább férfikezet kíván...

A masszából kiskanállal hosszúkás galuskákat szaggatok, beleforgatom a sült-hagymába, sütőtálba vagy tepsibe rakom, és 180 fokos sütőben 15-20 percig pirítom. Oda ne égjen, mert megkeseredik rajta a hagyma! Jéghideg kovászos uborka és sör kívánkozik mellé.


Nanó dödölléje

Nanó dödölléje

Nagyon laktató étel. Ehető önmagában vagy tejföllel, reszelt sajttal, illetve köretként bármilyen szaftos husival tálalva.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés