Napraforgó recept

Napraforgó
0.5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Bali78

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
2424

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Nem saját recept, kaptam. Lehet édesen, mák, dió, kakaó, vagy sós melegszendvicskrémmel is tölteni.

4-6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A tésztához:

  • 50 dkg finomliszt
  • 1 db tojás
  • 140 g joghurt
  • 1 teáskanál só (ha édesnek készítjük, akkor csak pici só)
  • 3 evőkanál olaj
  • 1.8 dl víz, fokozatosan adva, lehet kevesebb is, a tészta állagától függ
  • 2 dkg élesztő felfuttatva
  • 1 db egész tojás a kenéshez
  • fekete szezámmag, vagy mák, vagy ha édes darált dió a közepébe

A töltelékhez:

  • 2 db csirkemell, kétszer ledarálva
  • lila hagyma
  • fokhagyma
  • piros arany
  • pirospaprika
  • bors, ízlés szerint
  • fűszerek

Elkészítés

Először elkészítjük a tölteléket. Ezt pici zsíron megpároljuk, teljesen zsírjára sütjük, állni hagyjuk. Lehet, párizsi, vagy akármilyen melegszendvics-krémmel is tölteni.

A tészta hozzávalóit alaposan dagasztjuk Kellni hagyjuk dupjájára. 4 egyenlő részre vágjuk. Egy lapot kinyújtunk, betesszük a sütőpapírral kibélelt tepsibe, megkenjük, kinyújtjuk a másik lapot, óvatosan rátessszük. A közepét egy kis pohárral benyomjuk, vigyázzunk nehogy átvágjuk, az lesz a napraforgó közepe.

Felcsíkozzuk, de ne érjen teljesen a közepéig, kb. 5-6 cm-eseket. Majd minden csíkot 2x3x megtekerünk. Megkenjük a felvert tojással. Állni hagyjuk. 180 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük, míg szép piros lesz.

Ha édesnek készítjük, beiglibe való töltelékkel kenjük meg, de úgy, hogy felváltva, egy mákos csík, egy diós, és a közepébe kakaó. És úgy rá a teteje, annak a közepébe a dió, vagy mogyoró. Mutatós és finom. Jó étvágyat.


Napraforgó recepthez kapcsolódó receptek

Napraforgó

Napraforgó

Nem saját recept, kaptam. Lehet édesen, mák, dió, kakaó, vagy sós melegszendvicskrémmel is tölteni.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés