Napraforgós tökmagos pogácsa recept

Napraforgós tökmagos pogácsa
5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Vikvi

Nehézség:

Elkészítési idő:

80 perc

Megnézték:
3921

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Nagyon finom pogácsa. Jó kísérője lehet leveseknek, illetve nagyon finom megkenve vajjal, kőrözöttel, fűszeres túrókrémmel, vagy csak simán önmagában.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 5 dkg élesztő
  • 25 dkg margarin
  • 60 dkg liszt
  • só, bors
  • 1 dl tejföl
  • 1 db tojás + 1 a kenéshez
  • kevés tej, ha szükséges
  • sonka
  • tökmag, napraforgómag
  • sajt

Elkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben (kevés cukor is mehet bele). A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az élesztőt, a tejfölt a tojást. Addig gyúrjuk amíg szép sima, laza tészta nem lesz. A jó állag eléréséhez adhatunk kevés tejet hozzá. Meleg helyre tesszük és a duplájára kelesztjük.

Míg kel, megpirítjuk a tökmagot, a napraforgómagot, valamint az apróra vágott sonkakockákat (természetesen mindezt külön). Reszeljük le a sajtot. A tésztát kinyújtjuk, megkenjük a tojással, megszórjuk a magokkal, sonkával, sajttal.

Tetszés szerinti nagyságúra kiszaggatjuk. Kiolajozzuk a tepsit, vagy sütőpapírt teszünk alá. 200 fokos sütőben szép aranyszínűre sütjük.


Napraforgós tökmagos pogácsa recepthez kapcsolódó receptek

Napraforgós tökmagos pogácsa

Napraforgós tökmagos pogácsa

Nagyon finom pogácsa. Jó kísérője lehet leveseknek, illetve nagyon finom megkenve vajjal, kőrözöttel, fűszeres túrókrémmel, vagy csak simán önmagában.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés