Napraforgós tökmagos pogácsa

Napraforgós tökmagos pogácsa

Nagyon finom pogácsa. Jó kísérője lehet leveseknek, illetve nagyon finom megkenve vajjal, kőrözöttel, fűszeres túrókrémmel, vagy csak simán önmagában.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 5 dkg élesztő
  • 25 dkg margarin
  • 60 dkg liszt
  • só, bors
  • 1 dl tejföl
  • 1 db tojás + 1 a kenéshez
  • kevés tej, ha szükséges
  • sonka
  • tökmag, napraforgómag
  • sajt
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben (kevés cukor is mehet bele). A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az élesztőt, a tejfölt a tojást. Addig gyúrjuk amíg szép sima, laza tészta nem lesz. A jó állag eléréséhez adhatunk kevés tejet hozzá. Meleg helyre tesszük és a duplájára kelesztjük.

Míg kel, megpirítjuk a tökmagot, a napraforgómagot, valamint az apróra vágott sonkakockákat (természetesen mindezt külön). Reszeljük le a sajtot. A tésztát kinyújtjuk, megkenjük a tojással, megszórjuk a magokkal, sonkával, sajttal.

Tetszés szerinti nagyságúra kiszaggatjuk. Kiolajozzuk a tepsit, vagy sütőpapírt teszünk alá. 200 fokos sütőben szép aranyszínűre sütjük.