Narancsos-csilis marcipános csoki recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Megnézték: |
Felszisszenős, isteni, és még csípős is!
A recept hozzávalói ( személyre)
- 30 dkg étcsokoládé + 5 dkg a tetejére
- 2 dl tejszín
- 6 dkg puha vaj
- 1 kiskanál őrölt csilipor
- 30 dkg marcipán
- 5 dkg kandírozott narancs
- 1 db narancs reszelt héja
- 20 dkg fehér csokoládé
- 3 cl narancslikőr
- kevés porcukor
- rózsabors a díszítéshez
Elkészítés
Felforralunk 1,2 dl tejszínt, és a vízgőz felett megolvasztott étcsokoládéval, a vaj felével és a csiliporral simára keverjük. A keveréket hideg felületre (pl. márványlapra vagy fémtálcára) kenjük, és hűlésig késsel ide-oda simítgatjuk. (Fontos, hogy hirtelen hűtsük le.) Ezután fóliával kibélelt tepsibe tesszük, és hűtőben megdermesztjük.
A marcipánt a kandírozott naranccsal átgyúrjuk, majd porcukorral meghintett asztalon a tepsi méretére nyújtjuk, és a megszilárdult étcsokis réteg tetejére helyezzük.
A maradék tejszínt összeforraljuk a narancshéjjal, majd hozzáadjuk a vízgőz felett megolvasztott fehér csokoládét, és a vaj másik felével simára keverjük.
A marcipános rész tetejére kenjük, majd egy kanál segítségével örvényszerűen beleforgatjuk az 5 dkg olvasztott étcsokoládét, hogy márványos legyen a teteje. Megszórjuk rózsaborssal, és visszatesszük a hűtőbe.