Narancsos-csilis marcipános csoki recept

Narancsos-csilis marcipános csoki
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Megnézték:
1915

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Felszisszenős, isteni, és még csípős is!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 30 dkg étcsokoládé + 5 dkg a tetejére
  • 2 dl tejszín
  • 6 dkg puha vaj
  • 1 kiskanál őrölt csilipor
  • 30 dkg marcipán
  • 5 dkg kandírozott narancs
  • 1 db narancs reszelt héja
  • 20 dkg fehér csokoládé
  • 3 cl narancslikőr
  • kevés porcukor
  • rózsabors a díszítéshez

Elkészítés

Felforralunk 1,2 dl tejszínt, és a vízgőz felett megolvasztott étcsokoládéval, a vaj felével és a csiliporral simára keverjük. A keveréket hideg felületre (pl. márványlapra vagy fémtálcára) kenjük, és hűlésig késsel ide-oda simítgatjuk. (Fontos, hogy hirtelen hűtsük le.) Ezután fóliával kibélelt tepsibe tesszük, és hűtőben megdermesztjük.

A marcipánt a kandírozott naranccsal átgyúrjuk, majd porcukorral meghintett asztalon a tepsi méretére nyújtjuk, és a megszilárdult étcsokis réteg tetejére helyezzük.

A maradék tejszínt összeforraljuk a narancshéjjal, majd hozzáadjuk a vízgőz felett megolvasztott fehér csokoládét, és a vaj másik felével simára keverjük.

A marcipános rész tetejére kenjük, majd egy kanál segítségével örvényszerűen beleforgatjuk az 5 dkg olvasztott étcsokoládét, hogy márványos legyen a teteje. Megszórjuk rózsaborssal, és visszatesszük a hűtőbe.


Narancsos-csilis marcipános csoki recepthez kapcsolódó receptek

Narancsos-csilis marcipános csoki

Narancsos-csilis marcipános csoki

Felszisszenős, isteni, és még csípős is!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés