Narancsos-mákos süti recept

Narancsos-mákos süti
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
2813

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Mint egy hollywoodi film - színes, szirupos, családbarát!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 2 dl tej
  • 5 dkg mák (nem darált)
  • 17 dkg porcukor
  • 20 dkg vaj
  • 1 evőkanál reszelt narancshéj
  • 3 db tojás
  • 25 dkg liszt
  • 1.5 kiskanál sütőpor
  • 1 dl 100%-os narancslé

A sziruphoz:

  • 15 dkg cukor
  • 2.5 dl narancslé
  • 3 evőkanál vékony csíkokra vágott narancshéj

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 160 °C-ra. A tejet és a mákot összekeverjük, majd félretesszük. A cukrot, a vajat és a narancshéjat kézi mixerrel habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat.

Hozzászitáljuk a lisztet és a sütőport, majd hozzákeverjük a narancslét és a tejes-mákos keveréket.

Egy 20 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a masszát, és sütőben 55-60 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

A szirup hozzávalóit lassú tűzön melegíteni kezdjük, majd, miután a cukor felolvadt, nagy lángon 5-6 percig forraljuk. A még meleg süteményre ráöntjük a szirup felét, majd tálaláskor a maradék szirupot is a szeletekre öntjük.

A receptet beküldte: Bóna Patrícia, Budapest


Narancsos-mákos süti recepthez kapcsolódó receptek

Narancsos-mákos süti

Narancsos-mákos süti

Mint egy hollywoodi film - színes, szirupos, családbarát!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés