Narancsos-mézes sült csirke recept

Narancsos-mézes sült csirke
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
4218

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Tálalhatjuk párolt kelbimbóval vagy dinsztelt káposztával, illetve rizst is adhatunk mellé.

4 személyre

  • 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1 db kisebb fej vöröshagyma, apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma, összezúzva
  • 120 ml narancslé
  • 90 gr méz
  • 2 evőkanál sószegény szójaszósz
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • 0.5 teáskanál só
  • 0.75 teáskanál frissen őrölt bors
  • 0.5 teáskanál gyömbérpor
  • 1 db egész csirke (kb. 1,75 kg), hosszában kettévágva

Elkészítés

A sütőt 190 °C-ra (gázsütőnél 5-ös fokozaton) előmelegítjük. Serpenyőben kis lángon megforrósítjuk az olajat. Gyakori kevergetés mellett 5 perc alatt puhára fonnyasztjuk a kétféle hagymát, majd közepes tűzön hozzáadjuk a narancslét, a mézet, a szójaszószt, a pirospaprikát, a sót, a borsot és a gyömbért. Miután felforrt, további 3 percig főzzük, hogy a lé valamelyest besűrűsödjön.

A fél csirkéket bőrös oldalukkal fölfelé tepsibe rakjuk. A serpenyőből a húsra kanalazzuk a zöldséges-narancslés szósz felét, majd 20 percre a sütőbe toljuk.

Kivesszük a tepsit, a húsra kanalazzuk a szósz másik felét, majd újabb 20 percig sütjük a csirkéket. Közben a lecsöpögő szafttal kétszer megkenjük. Az elkészült fél csirkéket tálalótányérra vagy vágódeszkára tesszük.

A tepsiből a szaftot csészébe (vagy zsírelválasztó edénybe) töltjük, a tetején felgyülemlett zsírt kanállal leszedjük, és a maradékot a csirke mellé adjuk.

Adagonként: 563 kcal (2357 kJ), 40 g fehérje, 36 g zsiradék (ebből 10 g telített zsírsav), 23 g szénhidrát (ebből 22 g cukor), 839 mg nátrium, 1 g rost


Narancsos-mézes sült csirke recepthez kapcsolódó receptek

Narancsos-mézes sült csirke

Narancsos-mézes sült csirke

Tálalhatjuk párolt kelbimbóval vagy dinsztelt káposztával, illetve rizst is adhatunk mellé.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés