Narancsos–olajbogyós csirkecomb recept

Narancsos–olajbogyós csirkecomb
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

70 perc

Megnézték:
431

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Fenomenális! Édesburgonyapürét készítettem mellé.

4 személyre

  • 4 db csirke alsócomb
  • 3 db csirke felsőcomb
  • 4 db narancs
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db zöldpaprika
  • 2 cm friss gyömbér
  • 0.5 dl extra szűz olívaolaj
  • 1 evőkanál méz
  • 1 csokor petrezselyem
  • 5 dkg vaj
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 10 dkg magozott, fekete olajbogyó
  • 1 csomó újhagyma
  • étkezési só ízlés szerint
  • bors, frissen őrölt ízlés szerint

Elkészítés

Két narancsot kifilézünk, a darabokat egy tálkába tesszük, hozzáadjuk még egy narancs levét, fokhagymát, olívaolajat, a finomra aprított zöldpaprikát, gyömbért, mézet, végül pár levél petrezselymet. Egy botmixerrel simára pürésítjük. A csirkedarabokat sóval ízesítjük, egy hűtősdobozba tesszük, és ráöntjük a pácot. Minimum fél órát pihentetjük a hűtőben.

Közben a vajat felolvasztjuk egy serpenyőben, hozzáadunk egy kevés olívaolajat, és a vékonyra szeletelt hagymát is beletesszük. Megsózzuk, majd lassan, kíméletesen aranyszínűre karamellizáljuk. A sütőt előmelegítjük 190 °C-ra.

A csirkéket kivesszük a pácból, egy olajjal kikent tepsire tesszük, a pácból egy kicsit ráöntünk, borsozzuk, és 45 perc alatt pirosra sütjük. Tálaláskor megszórjuk az olajbogyóval, a felkarikázott újhagymával, a karamellizált hagymát középre rakjuk, édesburgonyapürét tálalunk mellé, díszítjük esetleg további néhány narancsfilével.


Narancsos–olajbogyós csirkecomb recepthez kapcsolódó receptek

Narancsos–olajbogyós csirkecomb

Narancsos–olajbogyós csirkecomb

Fenomenális! Édesburgonyapürét készítettem mellé.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés