Narancsos-pisztáciás mascarponetorta recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 60 perc
Megnézték: |
Könnyű mascarponés édesség!
A recept hozzávalói ( személyre)
- 2 db narancs
- 30 dkg mascarpone (vagy túró)
- 1.2 dl tejszín
- 5 dkg cukor
- 2 evőkanál méz
- 0.25 kiskanál őrölt kardamom
- 1.25 kiskanál reszelt narancshéj
- 2 evőkanál apróra vágott pisztácia
A tésztához:
- 25 dkg vaj + a formába
- 45 dkg liszt + a nyújtáshoz
- 4 evőkanál cukor
- 4 evőkanál víz
Elkészítés
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd fél órára a hűtőbe tesszük. Közben a sütőt előmelegítjük 200 °C-ra.
A tésztát belisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, majd egy kivajazott tortaformába igazítjuk, és az alját villával megszurkáljuk.
A tészta közepébe sütőpapírt fektetünk, rizst vagy babot szórunk nehezéknek, majd 20-22 perc alatt aranybarnára sütjük, és egy rácsra tesszük hűlni.
A meghámozott narancsot szeletekre vágjuk, majd a szeleteket félbevágjuk, és papírtörlőn leitatjuk róluk a nedvességet.
A mascarponét összekeverjük a tejszínnel, a cukorral, a méz felével, a kardamommal és a narancshéjjal, elektromos keverővel alaposan összedolgozzuk, majd a már kihűlt tésztára kanalazzuk.
A narancsszeleteket körben elrendezzük rajta, majd megszórjuk a pisztáciával, és a maradék mézzel meglocsolva tálaljuk.