Narancsos-pisztáciás mascarponetorta

Narancsos-pisztáciás mascarponetorta

Könnyű mascarponés édesség!

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 2 db narancs
  • 30 dkg mascarpone (vagy túró)
  • 1.2 dl tejszín
  • 5 dkg cukor
  • 2 evőkanál méz
  • 0.25 kiskanál őrölt kardamom
  • 1.25 kiskanál reszelt narancshéj
  • 2 evőkanál apróra vágott pisztácia

A tésztához:

  • 25 dkg vaj + a formába
  • 45 dkg liszt + a nyújtáshoz
  • 4 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál víz
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd fél órára a hűtőbe tesszük. Közben a sütőt előmelegítjük 200 °C-ra.

A tésztát belisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, majd egy kivajazott tortaformába igazítjuk, és az alját villával megszurkáljuk.

A tészta közepébe sütőpapírt fektetünk, rizst vagy babot szórunk nehezéknek, majd 20-22 perc alatt aranybarnára sütjük, és egy rácsra tesszük hűlni.

A meghámozott narancsot szeletekre vágjuk, majd a szeleteket félbevágjuk, és papírtörlőn leitatjuk róluk a nedvességet.

A mascarponét összekeverjük a tejszínnel, a cukorral, a méz felével, a kardamommal és a narancshéjjal, elektromos keverővel alaposan összedolgozzuk, majd a már kihűlt tésztára kanalazzuk.

A narancsszeleteket körben elrendezzük rajta, majd megszórjuk a pisztáciával, és a maradék mézzel meglocsolva tálaljuk.