Narancsos céklasaláta recept

Narancsos céklasaláta
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

80 perc

Megnézték:
2425

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

  • 4 db cékla
  • 2.5 dl narancslé
  • 2 kiskanál cukor
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál reszelt narancshéj
  • 2 kiskanál vörösborecet
  • só, bors

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A céklát kettesével alufóliába csomagoljuk, kb. 1 óra alatt puhára sütjük, majd félretesszük hűlni. Amikor kihűlt, meghámozzuk és cikkekre vágjuk.

A narancslét egy nem alumínium főzőedényben összekeverjük a cukorral, a vajjal, a narancshéjjal és a borecettel, majd hozzáadjuk a céklát, és állandó kevergetés mellett közepes lángon felforraljuk.

Ha már szirupossá vált, sózzuk, borsozzuk, és melegen tálaljuk.


Narancsos céklasaláta recepthez kapcsolódó receptek

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés